Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sidsjö-Böle IF

Följ

Sidsjö-Böle IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Sidsjö-Böle IF
Postadress Sundsvall
E-post kontakt@sidsjobole.se
Orgnr 889201-0334
Kontonr Plusgiro: 48 09 62-0
A-lag Herrar

Om Sidsjö-Böle IF

FOTBOLL
Nio fotbollsspelare i GIF Sundsvalls B-lag - tillsammans med ett gäng fotbollstokiga i Sidsjö och Böle - beslöt att gå samman och spela aktivt i seriespel (div VI) på försommaren 1957.
Den 20 augusti 1957 blev Sidsjö/Böle IF medlem i Sveriges Riksidrottsförbund.
I dag har föreningen endast fotbollsverksamhet.

TYSKLANDSUTBYTE
1979 började ett utbyte med den Tyska fotbollsklubben TSV Erbach. S/B genomförde då sin första resa till Tyskland. Sedan utvecklade sig också ett samarbete med en annan tysk klubb som heter SF Donaurieden.

UNGDOM
1968 "uppväckte" Jan-Erik Söderlund pojkfotbollen i S/B. Då anmäldes ett knattelag till Giffarnas sommarspel på gamla Västhagen. Därefter startade Jan-Erik pojk- fotbollsserier (även flickor) i Sidsjöområdet med spel på lördagar fram till 1970 då lag anmäldes till Medelpads FF:s ungdomsserier. Jan-Eriks goda arbete ledde fram till utmärkelsen "årets ungdomsledare" i Medelpad 1977.

VÄRMECUPEN
1978 startade Jürgen Holoch Värmecupen. En cup som lever vidare och som numera spelas på Västhagens konstgräsplan.

VETERANCUPEN
1993 var Roger Norrman en av initiativtagarna till att starta en Veterancup för de som passerat 35 år. Sista cupen i föreningens regi genomfördes 2003.

FAGERDALSALLIANSEN
1993 bildade vi tillsammans med Söders BK och Club Framtiden en allians med syfte att få Sidsjöplan i speldugligt skick, samt att på sikt starta upp ungdomsfotboll i området. Detta ledde sedan till att Assar Hörnell och Janne Westin utsågs till "årets ungdomsledare" i Medelpad 2003.

CYKEL
Vid ett styrelsemöte 10 augusti 1970 beslöts att starta en cykelsektion. Kjell Nordin hette han som höll i trådarna.
1974 skrev Meeri Bodelid på för S/B i cykel, vilket skulle få stor betydelse för den fortsatta utvecklingen av cykelsporten.
Den 12 juli 1975 i Falun tog föreningen sitt första och hitills enda Svenska Mästerskap genom Meeri Bodelid.

SKIDOR
Under vintern 1979 startade föreningen en skidsektion.

VOLLEYBOLL
Volleyboll har också funnits i föreningens historia. Men den var mycket kortvarig.
Sektionen var verksam en kort period under 1981.


Som framgår av det skrivna kan man lugnt påstå att Sidsjö/Böle IF är föreningen - "den lilla föreningen, med de stora arrangemangen" - där medlemmarna, både unga som gamla, tar tag i idrotten och gör något - eller rent av - av den. Tack alla inblandade!
Detta skrevs vid 25-årsjubileet 1982.